Lokalt oksekød og god sushi i Tisvildeleje Restaurant Umai er ikke bare en sommerfornøjelse, her kan man spise asiatisk inspireret mad og drikke god klassisk vin året rundt Hvis du sidder på Restaurant Umai i Tisvilde og får øje på Kendall fra tv-serien •Succession•, ser du ikke nødvendigvis syner. Skuespilleren Jeremy Strong, som er dansk gift, er nemlig blevet set på Umai flere gange denne sommer - sågar i selskab med Hollywood-stjernen Bradley Cooper. Men selvom der er nere kendte blandt stamgæsterne, bl.a. sangerinden Dicte, tror jeg ikke, de kommer for at blive set, og historien handler da heller ikke om dem, men om den virkelig gode restaurant Umai. Bag stedet står Henrik Damgaard, medejer af Tisvilde Kro som han drev frem til 2020, hvorefter han gik over på den anden side af gaden for at åbne en sushirestaurant i de lokaler, hvor cafe Havesalonen holder til i dagtimerne. Om aftenen rykker Damgaard og kompagni ind, og selvom intet i regnskaberne for Henrik Damgaard Holding ApS tyder på at han har brug for et job som stegekok - hvad han var under mit besøg - tager han meget aktiv del i driften. Nu er en stegekok jo ikke det første, man tænker på i forbindelse med en sushirestaurant. Men eftersom Henrik er Damgaard er ud af falmilen bag Hereford Beefstouw-kæden, må der nødvendigvis være en bøf på kortet. Til min glædelige overraskelse er kødet fra lokale nordsjællandske gårde, så jeg tøver ikke med at bestille den grillede oksefilet, selvom appetitten egenligt var indstillet på sushi.
Fin sushi
Fileten er skåret i skiver og grillet over en fyrig flamme, hvilket har ført til flotte lysebrune grillstriber på overfladen af det rosastegte kød. Bøffen ligger som en ø o en lille sø af af sauce på kødsmagende kalvefond med cognac, trøffel og teriyaki, ligesom der er en klat kryddersmør med friske urter på toppen.
Hertil en grøn salat med edmamebønner og syrlig dressing og en kartofelsalat lavet på nye kartofler som jeg...